Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2400 Dunaújváros, Pannon kert 1. (a volt Köris utca 17.)
Telefon: 06-25-431-890
Email: info@humanpszicho.hu

Dunaújvárosi Hírlap - 2008.július.23 PDF Nyomtatás E-mail

Bizonyítványt osztottak a börtönben

Mélykút - A hazai büntés-végrehajtási intézetek egyik komoly feladata, hogy a fogvatartottak a rácsok között is kéezhessék magukat, növeljék tudásukat, vagy pótolják azt, amit korábban nem szereztek meg. Ez azért is fontos, hogy szabadulásuk után könnyebben vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Aki tanul a börtönben, az ösztöndíjat is kap, azaz anyagilag is támogatják az ilyen törekvéseket. A pálhalmai bv-intézetben is sokan ülnek be az iskolapadokba, tegnap a bizonyítványosztással ott is befejezodött a tanév.  Borgulya Zoltánné, az iskolát fenntartó közhasznú társaság ügyvezetoje díjazta az országos tanulmányi verseny dobogósait is.

A pálhalmai bv-intézetben bizonyítványosztással zárult a tanév

Mélykút- Feszült készülodés, a versek, dalok utolsó gyakorlása, majd bevonulnak a diáktársak és a tanárok. Felcsendül a Himnusz, aztán egy ballagási dal, majd többen szavalnak...

Ezután pedig a nebulók megköszönik a pedagógusok áldozatos munkáját, akik az­tán sorra kiosztják az év végi bizonyítványokat, és a szorgalmas munkáért, jó tanulmányi átlagért járó jutalomkönyveket. Ez eddig lehetne egy szokványos iskolai ballagás leírása is, mégsem az, ugyanis speciális helyen vagyunk, a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézetben. Itt rendeztek ugyanis tegnap évzáró ünnepséget.

Az ember valahogy mindig kissé szorongva lép be egy börtönbe, de van, hogy elfeledkezik errol, talán csak a rácsok emlékeztetik arra, hol van. És ez tette különössé a tegnapi napot, amikor a Pannon Oktatási Központ által szervezett 2007/2008-as tanév végén, Mélykúton a noi, Sándorházán a férfi egységben rendeztek kis ünnepséget. Sot, a különbözo általános iskolai osztályok elvégzését igazoló okmányok átadása mellett még a bv-intézetek közötti, országos tanulmányi verseny legjobbjait is díjazták. A megmérettetés második és harmadik helyezettje egy-egy mélykúti hölgy lett.

Önöktol sok jót kaptunk, de ezek közül is a legnagyobb az emberségük volt. Azt a törodést, amit mi itt kaptunk, azt soha nem felejtük el szólt a fogvatatottak köszöntoje tanáraik felé, akik közül többen meghatódtak, de akkor is könnyes lett a szemük, amikor a kórus Demjén Ferenc Kell még egy szó címu számát énekelte. Ennek refrénje pedig így zengett a rácsok között: „Szállj, szállj, sólyom szárnyán, három hegyen túl..."

 
Címlap