Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2400 Dunaújváros, Pannon kert 1. (a volt Kőris utca 17.)
Telefon: 06-25-431-890
Email: fenntarto@pok.hu

Bagoly-díj PDF Nyomtatás E-mail

A Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit KFT, mint a Pannon Oktatási Központ Gimnázium működtetője, intézményfenntartója hagyományt kíván teremteni abból a 2018-ban megkezdett szokásból, hogy pedagógusnap vagy a tanév zárása alkalmából Bagoly-díjjal jutalmaz egy olyan kollégát, aki a Pannon Oktatási Központban eltöltött évei alatt különösen sokat tett, tesz az intézmény sikeres és zökkenőmentes működéséért, az iskola fejlődéséért, jó hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

Az intézményfenntartó által díjazott kollégák:

 

2023: Cser Ádám,

aki a Pannon Oktatási Központ Gimnázium informatika-tanáraként kitartó munkájával, elhivatottsággal, lojalitással dolgozott, dolgozik a Pannon Oktatási Központ fejlődéséért, az intézmény hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

2013 augusztusában kezdett el dolgozni a Pannon Oktatási Központban, és személyiségének és pozitív hozzáállásának köszönhetően hamar beilleszkedett az alakuló nevelőtestületbe, és a diákok is gyorsan megkedvelték.

A magángimnáziumi feladatok mellett az intézmény oktatási-képzési palettájának minden részterületén kipróbálta magát – jelenleg is oktat az esti gimnáziumban, dolgozott a büntetés-végrehajtási oktatásban, az OKJ-s szakképzésben, a „Kattints rá, Nagyi!” tanfolyam keretében az idősebb korosztályt igyekezett bevezetni az informatika alapjaiba, az ECDL vizsgaközpont vezetője, de dolgozott a digitális szakadék csökkentésén a GINOP-pályázat tanfolyamainak keretében is. A magángimnázium informatika tagozata, emelt szintű informatika oktatása neki köszönhetően indult el – tanítványa az idei tanévben az OKTV országos döntőjébe jutott.

Pedagógus hitvallása, elkötelezettsége megmutatkozik abban is, hogy szinte azonnal osztályfőnöki szerepet vállalt, jövőre pedig már a második osztályát ballagtatja el. Az iskolai élet megkerülhetetlen szereplője: Jakab Beáta tanárnővel évek óta óriási sikerrel szervezik és valósítják meg a „Barangoljuk be a világot virtuálisan” elnevezésű versenyt, mely mára országos jelentőségű vetélkedővé vált; Bata Márta tanárnővel elindították az iskola robotika szakkörét, Ádám szinte a kezdetek óta szerkeszti az iskolaújságot, működteti az iskolarádiót. Az iskolai rendezvények állandó hangmérnöke, illetve tevékeny részt vállal az iskolát népszerűsítő kampányvideók elkészítésében is. Igazi csapatjátékos, az iskolai összejövetelek lelke, munkatársként és emberként is mindig lehet rá számítani.

2022: Kiss Enikő,

aki a Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft. oktatási referenseként kitartó munkával, elhivatottsággal, lojalitással dolgozott, dolgozik mind a Társaság, mind az általa fenntartott Pannon Oktatási Központ fejlődéséért, hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

2008-ban bizalmat szavazott az Intézménynek, azóta a napi munka meghatározó szereplője. 2008-ban programmenedzser, média-kommunikáció munkakörben, mint pályakezdő kezdte meg munkáját a Pannon Oktatási Központban, ahol 2011-ig dolgozott. 2012 januárjától az Intézményfenntartó, Humán-Pszicho 2002 Nonprofit Kft. munkatársaként végzi feladatait oktatási referensként.

A legrégebbi dolgozók egyike, aki lelkesen, elkötelezetten és rendületlenül azon dolgozik, hogy az Intézmény eredményesen és törvényesen végezze munkáját. Precíz, alapos munkájára minden körülmények között számíthat az Intézményfenntartó és az Iskola.

Feladata a törvényesség felügyelete, melyet magas szinten végez. Munkája során az Intézmény valamennyi területén tevékenykedik, a felnőttoktatás, a börtönoktatás és a magángimnázium szerves része. Nagy segítséget jelent szakmai felkészültsége, elhivatottsága, lelkesedése. Munkáját segítő szándék vezérli, fenntartói ellenőrzése során amellett, hogy rávilágít a hiányosságokra, megoldási javaslatokkal is él.

Gyakori, hogy munkaköri kötelességein túl részt vesz az Intézmény, és azon belül is a Magángimnázium életében, munkájában, szívügyének tekinti azt. Nem csak aktív résztvevője a rendezvényeknek, hanem kiveszi a részét az előkészítésből, a lebonyolításból is. Segítsége hasznos az Intézmény kifelé történő kommunikációjában, az Intézmény külső megítélésének alakításában.

Az Intézményben eltöltött évei alatt végigkövette, átélte az intézmény fejlődését, ő pedig mindvégig biztos és megbízható bástyája maradt a kollektívának.

2021: Puskás Attiláné,

 

aki a Pannon Oktatási Központ Gimnázium  iskolatitkáraként kitartó munkájával, elhivatottsággal, lojalitással  dolgozott, dolgozik  a Pannon Oktatási Központ fejlődéséért, az intézmény hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

Képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus képesítéssel rendelkezik, 2007-ben, már akkor bizalmat szavazott a Pannon Oktatási Központnak, amikor az intézmény még éppen csak megkezdte működését Dunaújvárosban – iskolánk egyik legrégebbi dolgozója.

Már 14 éve segíti iskolatitkárként az intézmény munkáját, az iskola életének, napi munkájának meghatározó szereplője. Felnőttoktatás, büntetés-végrehajtási oktatás, magángimnázium – minden feladat része vagy akár egésze megkívánja jelenlétét, szakmai tudását. Az intézményi ügyvitel szervezése és az adminisztratív feladatok végrehajtása, a tanulói megkeresések ügyintézése, az intézményi vizsgákkal, kiemelten az érettségi vizsgákkal és a középiskolai felvételi eljárással kapcsolatos feladatok ügyvitele során munkáját a precizitás, odafigyelés jellemzi, mellyel jelentős mértékben hozzájárul az iskola zavartalan működéséhez, a tanulók és a szülők megelégedettségéhez.

Kollégaként munkavégzését a segítségnyújtás jellemzi, a hozzá érkező kéréseket, feladatokat a legjobb tudása szerint igyekszik megoldani, mindig igyekszik megfelelő megoldást találni a felmerült problémákra.

A Pannon Oktatási Központban eltöltött évek alatt végigkövette, átélte az intézmény fejlődését – az intézmény növekedésével együtt természetesen a dolgozói létszám is gyarapodott, ő pedig mindvégig biztos és megbízható bástyája maradt a kollektívának.

Az évek során mindig lojalitással, elhivatottsággal dolgozott, dolgozik az intézmény fejlődéséért, az intézmény jó hírnevének kialakításáért és megtartásáért. Precíz, alapos munkájára minden körülmények között számíthat az intézményfenntartó és az iskola.

2020: Bolfordné Hidvégi Sára,

aki a Pannon Oktatási Központ Gimnázium pedagógusaként, és a tököli tagintézmény koordinátoraként kitartó munkájával, elhivatottsággal, lojalitással  dolgozott, dolgozik a Pannon Oktatási Központ fejlődéséért, az intézmény hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

2007-es munkába állása óta szívügyének tekinti az intézmény népszerűsítését, célja a tagintézmény zökkenőmentes működése, precíz munkájára minden körülmények között számíthat az intézményfenntartó és az iskola.

Biológia- földrajz- mezőgazdasági ismeretek és gyakorlat szakos általános iskolai tanári végzettséggel rendelkezik, nyugdíjas pedagógusként csatlakozott iskolánkhoz, a Pannon Oktatási Központ Gimnázium munkáját 2007 óta segíti pedagógusként, emellett 2013-tól a Tököli tagintézmény koordinátoraként.

Szívügyének tekinti az oktatást, „Tyúkanyóként” terelgeti a diákokat a mind magasabb iskolai végzettség megszerzése felé. Éveken keresztül elsősegély szakkört tartott, ehhez kapcsolódóan a Magyar Vöröskereszttel együttműködve versenyt szervezett a fogvatartottak részére, színesítve ezzel a rács mögött töltött mindennapokat.

Munkáját 2015-ben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoka is elismerte, a pedagógusnap alkalmából a „Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett” „bronz” fokozatát vehette át, a bv. szervezettel történő hatékony és eredményes szakmai együttműködés elismeréséül.

Tapasztalatát szívesen megosztja és továbbadja ifjabb kollégáinak. A koordinátori feladatokat hivatalosan ugyan már átadta 2019 nyarán, de az iskolai folyamatokat a háttérből folyamtosan szemmel tartja, az intézményt továbbra is szívügyének tekinti.

Munkájára bármilyen probléma megoldásában számítani lehetett és lehet ma is, ha a szükség úgy hozza, akár a kórházi ágyról is segíti az iskola zökkenőmentes működését.

2019: Sütő László,

aki a Pannon Oktatási Központ Gimnázium pedagógusaként, majd igazgatóhelyetteseként kitartó munkájával, elhivatottsággal, lojalitással dolgozott, dolgozik a Pannon Oktatási Központ fejlődéséért, az intézmény hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

2007-es munkába állása óta szívügyének tekinti az intézmény népszerűsítését, célja az iskola székhelyének és tagintézményeinek zökkenőmentes működése, precíz munkájára minden körülmények között számíthat az intézményfenntartó és az iskola.

Kezdetben pedagógusként, oktatóként csatlakozott az intézmény csapatához, majd az intézmény feladatellátási helyeinek bővülésével feladatköre is bővült: az új telephelyek beindításában látott el fontos feladatot, oktatóként, koordinátorként. 2011. és 2013. között az oktatási feladatokon túl az Alsószentiváni tagintézmény vezetője, igazgatóhelyettese.

Az egyre gyakoribbá váló hivatali – államkincstári, kormányhivatali – ellenőrzések során folyamatosan megbízható munkatársa volt az intézményfenntartónak, segítette az ellenőrzések előkészítését, zökkenőmentes megvalósulását – ahogy a későbbiekben az intézményt érintő hatósági ellenőrzések során is számítani lehet a munkájára.

2013 szeptemberétől igazgatóhelyettesként – a büntetés-végrehajtási intézetek koordinálása mellett – a tanulónyilvántartásért – a KIR rendszer kezeléséért – is felel.

Irányítja a tanulónyilvántartást, felügyeli a büntetés-végrehajtási intézetekben megvalósuló szakmai (okj-s) és érettségi vizsgákat, a hivatali ellenőrzéseken képviseli az intézményt, mindig éppen abban a tagintézményben képviseli az intézmény vezetőjét, ahol munkájára a legnagyobb szükség van, munkájával bármilyen probléma megoldásában segíti az iskola zökkenőmentes működését.

2018: Baráth Gyula,

aki a Pannon Oktatási Központ Gimnázium pedagógusaként és nevelési igazgató-helyetteseként kitartó munkájával, elhivatottsággal, lojalitással dolgozott, dolgozik a POK Dunaújvárosi Magángimnázium fejlődéséért, az intézmény hírnevének kialakításáért és megtartásáért.

A Magángimnázium indulása, 2011. óta szívügyének tekinti a Pannon Oktatási Központ népszerűsítését, elismerésre méltó munkát végez az iskolai rendezvények koordinálásában, számos kiemelkedő eredményt értek el az iskola diákjai az ő oktató – felkészítő tevékenységének köszönhetően.

Vezeti az iskola énekkarát, akik, az iskola zenekarával és az intézmény énekes tehetségeivel együtt szinte minden iskolai rendezvényen, megemlékezésen szerepet vállalnak. A magángimnázium diákjai rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, fellépésükkel, zenés-énekes produkciójukkal színesítik a programokat. Vezetésével számos iskolai rendezvény hagyományainak alapját sikerült letenni, és később megszilárdítani azokat. A Pannon Oktatási Központ diákjai rendre kiemelkedő eredményeket érnek el a Fejér Megyei Diáknapok zenei kategóriájában, hozzájárulva ezzel az iskola kiváló szerepléséhez.

A felvételi eljárások során óriási szerepet vállal a szülőkkel, családokkal való kapcsolattartásban, a magángimnázium lehetőségeinek bemutatásában a különböző expókon, továbbtanulási tájékoztatókon, mindig nyitottan áll a szülői megkeresések elé. Az iskola népszerűsítését mindig kiemelt feladatának tekinti, melyért folyamatosan dolgozik.

 
Címlap Bagoly-díj