Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2400 Dunaújváros, Pannon kert 1. (a volt Köris utca 17.)
Telefon: 06-25-431-890
Email: info@humanpszicho.hu

Dunaújvárosi Hírlap 2010. augusztus. 26. PDF Nyomtatás E-mail

Irány az iskolapad!

Munkaerőpiaci felmérések bizonyítják: a munkanélküliségből kivezető utat jelenthet egy vagy több szakma megszerzése. Lehetőségek tárháza, minden korosztálynak.

Jó szakembernek nincs párja - vallja, a Kereskedelmi és Vendéglátópari Szakközépiskola és Szakiskola gyakorlati oktatásvezetője, Kincses Tibor. Ennek megvalósulásához pedig többirányú út vezet. A kereskedelmi iskola a magas szintű gyakorlati képzésben látja a jövőt. Éppen ezért óriási hangsúlyt fektetnek a piaci körülmények között, valós környezetben megszerzett gyakorlatra. Emellett az intézmény évről-évre igyekszik olyan szakokat indítani - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara visszajelzései alapján -, amelyek elvégzése után legyen hova elhelyezkedni az okleveles szakembereknek. Szerencsére a visszajelzések alapján, ha nem is mindig a városban, de a térségben, vagy esetleg külföldön remekül helytállnak a náluk végzett fiatalok.

Őszi Attila, a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója szerint is nagy az igény a kétkezi munká(s)ra, ezért is indították útjára kétéves abroncsgyártó szakképzésüket a Hankook gumigyár segítségével. Egyszerűen lehetetlen ma már figyelemen kívül hagyni a piaci és környezeti változásokat, igényeket, vagyis azt, hogy mikor, mire van szükség. Bizony, gyorsan kell reagálni.S ha már az igényeknél tartottunk: a Lorántffy úttörője annak a kezdeményezésnek, hogy az esti érettségire felkészítő képzés valóban megoldást jelentsen a (váltó műszakban) dolgozóknak, gyesen lévőknek, mozgássérülteknek, vagy egyéb okokból iskolába járásukat nehezen megoldóknak. Mindehhez a világhálót hívták segítségül, amelyen folyamatosan nyomon követhetők lesznek a tananyagok, sőt még akár a számonkérés is megtörténhet az éter hullámain keresztül.

Érettségi- és szakmaszerzési lehetőségeket kínál a Rosti Pál iskola is, ahol nappali, vagy esti kurzusok mellett dönthetnek a tanulni vágyók. Sőt, a tovább (!) tanulni akaróknak is perspektíva lehet egy másfél- vagy kétéves képzés elvégzése, ugyanis például a kisgyermekgondozói képzettség megszerzése fontos pontszámokat jelenthet a felsősoktatásba való jelentkezésnél.

A Mezőföld Gimnázium és Szakiskola az országban tizenhárom településén foglalkozik felnőttképzéssel. Szmodics László, az intézmény igazgatóhelyettese úgy véli meg kell találni az iskolapadba visszatérő diákokat. - Nem a diák jön hozzánk, mi megyünk hozzájuk. A felnőttképzés akkor a leghatékonyabb, és legeredményesebb, ha a tanuló helyben vehet részt a képzéseken. Adonyban, Sárbogárdon, Előszálláson, Hartán, Solton, és Dunaújvárosban is elérhetőek vagyunk. Külön színfolt immár a tanfolyami kínálatunkban a mérlegképes könyvelők továbbképzése államháztartás szakon - fogalmazott Szmodics.

Megújult környezetben várja diákjait a Kőris utcában található Pannon Oktatási Központ. - Sokféle képzési lehetőséget és pedagógiai szolgáltatást nyújtunk - mondja az intézmény vezetője, Borgulya Zoltán. Mint minden oktatási intézménynél, itt is az számít a legfontosabb célnak, hogy diákjaink el tudjanak helyezkedni a sikeres vizsgák után. A személyes visszajelzések, és az utókövetési vizsgálatok is azt mutatják: diákjaink majd kilencven százaléka érvényesül a munkaerőpiacon. OKJ-s kínálatunk esti oktatási formája alkalmazkodik a munkavállallók igényeihez is. Felzárkoztató iskolai képzéseket is kínálunk.

 
Címlap