Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2400 Dunaújváros, Pannon kert 1. (a volt Köris utca 17.)
Telefon: 06-25-431-890
Email: info@humanpszicho.hu

Dunaújvárosi Hírlap 2009. június. 22. PDF Nyomtatás E-mail

Véget ért a tanév - két rab is levizsgázott

Dunaújváros - Véget ért a tanév a Pannon Oktatási Központban is: a magánintézményben ugyanolyan érettségi bizonyítványt lehet szerezni, mint az állami iskolákban két rab is levizsgázott itt.

Ez teljesen ugyanolyan bizonyítványosztás, mint a többi:  büszke arcok, ünneplő ruhák, mosolygó tanárok, bajtársias légkör.
És ez mégis teljesen más bizonyítványosztás, mint a többi! A Pannon Oktatási Központban végzett  érettségizők munka, család mellett szerezték meg a szükséges tudást, évekkel nagykorúvá, azaz hivatalosan éretté válásuk után. Félreértés ne essék, ez legalább annyira tiszteletreméltó tett szerintünk, mint a gimnazisták esetében.
S ez a bizonyítványosztás még valami miatt különleges. A teremben ott áll két olyan diák is, akik a mindennapi oktatásban nem tartottak társaikkal, csak a vizsgákon  lévén hogy ők a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet mélykúti női börtönében töltik bíróság által kiszabott büntetésüket. Azt, hogy miért, ez ünnepi alkalommal ne firtassuk. Az viszont, hogy komoly büntetésük alatt (sajnos: szokatlan módon) úgy döntöttek,  megpróbálnak behozni valamit  a kinti átlagemberekhez képest meglévő hátrányaikból, mindenképpen tiszteletreméltó. 
Ami a bankettet illeti: nos, az a mélykúti börtön két lakójának elmaradt. Viszont ők mondták, hogy mindennél többet ért számukra, hogy hosszú, nagyon hosszú idő után civilben, sőt, ünneplőben jelenhettek meg a bizonyítványosztáson: úgy, mint a többiek. Úgy, ahogy bárki...

 
Címlap