Humán-Pszicho 2002 Oktató és Szolgáltató Nonprofit Kft.
2400 Dunaújváros, Pannon kert 1. (a volt Köris utca 17.)
Telefon: 06-25-431-890
Email: info@humanpszicho.hu

Dunaújvárosi Hírlap 2008. október. 11. PDF Nyomtatás E-mail

Iskolát gründol a POK

A Pannon Oktatási Központ (POK) működteti tovább e tanévtől az alsószentiváni IV. Béla Általános Iskolát. A fenntartó tevékenység mellett további fejlesztéseket terveznek.

A fennmaradásért, valamint az összevonások elkerüléséért küzdő alsószentiváni IV. Béla Általános iskola a 2008/2009-es tanévtől a dunaújvárosi székhelyű Pannon Oktatási Központ fenntartásával működik - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A DH-hoz eljuttatott közlemény szerint, így az iskola a továbbiakban is megtarthatja az oktatás felmenő rendszerében mind a nyolc osztályát, elkerülve ezzel a tanulócsoportok összevonásának szükségességét. Plusz emellett ezen tanévtől az iskolával közösen szervezik a felnőttek oktatását-képzését, igény szerint az érettségire felkészítő szakközépiskolai osztályokat, vagy a már meglévő képzettségre épülő OKJ-s szakmák tanfolyamait. A hivatalos közlemény kiemeli, hogy a Pannon Oktatási Központ Általános és Szakképző Iskola alsószentiváni tagintézmények fő célja, hogy dacolva a kisebb települések iskoláit fenyegető bezárásokkal, ne törjön meg a fejlődés, hiszen hosszabb távon ez a település leépüléséhez vezetne. Ennek elkerülése végett, az iskola felújított épületében kialakított új termekben ideális infrastruktúrát sikerült kiépíteni a gyerekek természettudományos, idegen nyelvi, valamint informatikai oktatásához. Így az együttműködés révén új lehetőségek nyílnak meg az intézmény életében.

 
Címlap